Politika zasebnosti

Varstvo osebnih podatkov / politika zasebnosti

Vabimo vas, da si v nadaljevanju teksta preberete kako podjetje Spletna Trgovina IFS Trade d.o.o. ravna z vašimi osebnimi podatki.

Spoznali boste katere osebne podatke zbiramo o vas, na podlagi česa jih zbiramo in za katere namene jih obdelujemo.

Politika zasebnosti Spletna Trgovina IFS Trade d.o.o. je skladna z zakonom Republike Slovenije in Uredbo GDPR.

 

Zajema:

 • kontaktne informacije Spletna Trgovina IFS Trade d.o.o. in kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
 • pravne podlage in nameni obdelave osebnih podatkov,
 • vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo,
 • uporabo piškotkov in sorodnih tehnologij,
 • upravljanje nastavitev zasebnosti,
 • posredovanje osebnih podatkov,
 • roke hrambe osebnih podatkov,
 • varstvo osebnih podatkov,
 • pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki, vključno s pravico do pritožbe,
 • spremembe politike zasebnosti.

 

Nameni in uporaba podatkov

IFS Trade d.o.o. zbira, beleži, ureja, shranjuje, posreduje in drugače obdeluje osebne podatke, ki jih imamo o vas za različne namene.

 

 • identifikacije posameznika
 • za zagotavljanje podpore uporabnikom
 • v primeru nakupa pa z namenom izvedbe naročila (dobava, dostava izdelkov, izdaja računa, reševanje morebitnih zahtevkov kupca (reklamacije, garancije)
 • za hrambo zgodovine nakupov
 • za izvajanje morebitnih postopkov izterjave ter za lastne računovodske in davčne potrebe
 • za namen neposrednega trženja – z brezplačnimi e-novicami vas obveščamo o dogajanju v Spletna Trgovina IFS Trade d.o.o., splošnih informacijah in akcijskih ugodnostih, ki jih ponuja Spletna Trgovina IFS Trade d.o.o. v svojih trgovinah in na spletnem naslovu trgovina.ifs.si.
 • za izvajanje trženjskih analiz
 • za namen sodelovanja v nagradnih igrah.
 • za namen uporabe GSM številke: občasno pošiljanje novic preko GSM številke s SMS sporočilom, pošiljanje SMS sporočil s ponudbami, informacijami o novostih, akcijah in ugodnostih ter pošiljanje reklamnega gradiva
 • vaše osebne podatke lahko obdelujemo, če je to v zakonitem interesu podjetja Spletna Trgovina IFS Trade d.o.o., razen v primeru, da nad temi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika.

 

Katere osebne podatke zbiramo?

OSNOVNE PODATKE:

 • osnovne osebne podatke: ime in priimek, datum rojstva, elektronski naslov, naslov prebivališča, naslov za dostavo, telefonska številka in geslo za zagotovitev varnosti in uporabe naših storitev,
 • podatke o uporabniškem računu spletne trgovine,
 • podatke o nakupu in načinu plačila.

TEHNIČNE PODATKE:

 • IP-naslov naprave, ki je povezana z internetom,
 • datum in čas dostopa,
 • ime in URL priklicane datoteke,
 • spletna stran/aplikacija, preko katere je bil dostop omogočen (Referrer-URL),
 • uporabljen brskalnik in operacijski sistem vaše naprave ter ime ponudnika dostopa.
 • TehničnI podatki se posredujejo na strežnik, kjer so začasno shranjene v tako imenovani dnevni datoteki (log file), in sicer za naslednje namene:
  • zagotavljanje nemotene povezave,
  • zagotavljanje udobne uporabe naše spletne strani/aplikacije,
  • ocenjevanje varnosti in stabilnosti sistema.

Pravna podlaga za obdelavo IP-naslova je točka f. prvega odstavka 6. člena GDPR. Naš zakoniti interes izhaja iz zgoraj navedenih namenov obdelave podatkov.

 

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Piškotki niso zlonamerna koda in ne zbirajo nikakršnih informacij z vašega računalnika! 🙂

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah, ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

OBVEZNI PIŠKOTKI

To so piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih delovanje spletne strani ne bi bilo mogoče. Uporabniku omogočajo delovanje spletnih storitev, boljšo uporabniško izkušnjo. Za njih ni potrebno pridobiti soglasja.

ANALITIČNI PIŠKOTKI

Z njimi analiziramo promet na posamezni spletni strani, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo.

OGLAŠEVALSKI PIŠKOTKI

Piškotki omogočajo funkcionalnost, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Brez njih nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo.

PIŠKOTKI DRUŽBENIH OMREŽIJ (IZKUSTVENI PIŠKOTKI)

Piškotki za družbena omrežja, ki omogočajo deljenje vsebine spletne strani na nekaterih družbenih omrežjih in omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani.

 

 

Uporaba Google Analytics

Ta spletna stran uporablja storitev Google Analytics, storitev spletnega analitika, ki jo je opravil Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (“Google”). Google Analytics uporablja tudi piškotke, tj. Besedilne datoteke, ki so shranjene v računalniku, in omogočajo analizo uporabe vaše spletne strani. Informacije, ki jih piškotek pridobi glede vaše uporabe te spletne strani, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. IP anonimizacija je aktivirana na naši spletni strani, kar pomeni, da Google vnaprej skrajša vaš IP naslov v državah članicah Evropske unije ali drugih pogodbenih državah Sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru. Celoten naslov IP se prenese le na Googlov strežnik v ZDA in ga v izjemnih primerih skrajša. V teh izjemnih primerih, v skladu z oddelkom 1. oddelka 1. BDP člen 6, ta obdelava temelji na našem legitimnem interesu za statistično analizo vedenja uporabnikov za namene optimizacije in trženja.

Google bo te podatke uporabil v našem računu, da bi ovrednotil vašo uporabo spletne strani, zbral poročila o dejavnostih spletne strani in nam ponudil dodatne storitve, povezane z uporabo spletnih strani in uporabo interneta kot operaterja spletne strani. Naslov IP, ki ga vaš brskalnik posreduje kot del storitve Google Analytics, ni združen z drugimi podatki od Googla.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z uporabo ustrezne nastavitve v programski opremi brskalnika; vendar vas prosimo, upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v celoti.

Prav tako lahko preprečite zbiranje podatkov, ki jih piškotek pridobi v zvezi z vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim naslovom IP) v Googlu, in obdelavo teh podatkov s strani Google s prenosom in namestitvijo vtičnika za brskalnik, ki je na voljo na naslednji povezavi : Google vtičnik brskalnika.

Google LLC, s sedežem v ZDA, je certificiran za ameriško-evropski okvir za varstvo podatkov “Privacy Shield”, ki zagotavlja skladnost z ravnijo varstva podatkov, ki se uporablja v EU.

Več informacij o tem, kako se uporabniški podatki uporabljajo v Google Analytics, glejte Google Analytics Data.

Googlov pravilnik o zasebnosti najdete na: Google Privacy Policy

 

Uporaba orodij za ponovno ciljanje (remarketing)

Na naši spletni strani uporabljamo tudi tehnologijo ponovnega trženja. Ponovno ciljanje uporabljamo za kategoriziranje uporabnikov spletnih strani v skupine uporabnikov. Odvisno od skupine uporabnikov nato obiskovalce spletnih strani naslovimo na druge spletne strani ali v aplikacije z osebnim oglaševanjem glede naših izdelkov in storitev.

V ta namen uporabljamo naslednje izdelke, ki nam jih dobavljajo ponudniki storitev:

Facebook Custom Audience, Facebook Pixel, Uporabniški seznami za Google AdWords in Google Dinamično ponovno trženje.

 

Facebook Customer Audience in Facebook Pixel

Facebook Custom Audience in Facebook Pixel sta izdelki družbe Facebook Ireland, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Ireland (“Facebook”). Na spletni strani uporabljamo Facebook Pixel iz Facebooka, ki ustvarja neposredno povezavo s strežniki Facebook. Če ste obiskali našo spletno stran, se ta podatek prenese na strežnik Facebook. Facebook te informacije dodeli uporabniški račun Facebook, če imate takšen račun in ste prijavljeni vanj. V primeru obiska drugih spletnih strani, ki tudi uporabljajo Facebook Custom Audience oz. Facebook Pixel, so ti podatki povezani tudi z vašim uporabniškim računom, vendar pa podatka katere strani to so nimamo in ne vidimo kaj ste obiskali. Če nimate Facebook računa oz. vanj niste prijavljeni, potem se to na Facebooku ne zabeleži.

Za več informacij o zaščiti vaše zasebnosti na Facebooku si oglejte informacije o zasebnosti programa Facebook na spletnem mestu www.facebook.com/about/privacy.

Uporabniški seznami Google AdWords in Ponovno trženje v Googlu

Uporabniški seznami Google AdWords in Google Dinamično ponovno trženje so izdelki podjetja Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska (»Google«). Na spletni strani uporabljamo slikovno piko Google, ki ustvari neposredno povezavo z Googlovimi strežniki. Če ste obiskali našo stran , se ta podatek prenese na Googlov strežnik. Google te podatke poveže z enim samim ID-jem, ki je shranjen v vaši končni napravi v obliki piškotka ali pa ga nudi vaša končna naprava (“ID oglaševanja” na pametnih telefonih). V primeru obiska drugih spletnih strani, ki uporabljajo Uporabniške sezname Google AdWords oz. Google Dinamično ponovno trženje, so ti tudi povezani z vašim ID-jem. Katere strani ste obiskali mi NE vidimo.

Nastavitve v uporabniškem računu – upravljanje

 • Posodobitve uporabniškega računa. Posameznik je dolžan posredovati točne in popolne podatke. Vaše morebitne spremembe osebnih podatkov v uporabniškem računu spletne trgovine lahko registrirani uporabnik posodobi ali spremeni v nastavitvah uporabniškega računa.
 • Zaprtje uporabniškega računa. Če bi radi zaprli vaš uporabniški račun spletne trgovine, lahko to kadarkoli storite s posredovanjem zahteve za zaprtje uporabniškega računa na trgovina@ifs.si. Račun bo zaprt najkasneje v roku 7 delovnih dni. Nekaterih osebnih podatkov o vas, ki jih obdelujemo na podlagi pogodbe, ne smemo izbrisati, v skladu s predpisi s področja davčnega prava o hrambi izvedbe naročila oziroma rešitve reklamacije ali vrnitve izdelka.

Osebni podatki in njihovo posredovanje

Obvezujemo se, da uporabnikovi podatki ne bodo predani tretji osebi.

 • Obdelovalci s pogodbo. Vaše osebne podatke lahko posredujemo osebam, s katerimi imamo sklenjene pogodbe o obdelavi vaših osebnih podatkov .
 • Nameni posredovanja: nameni podpore, dostavo naročil ali obdelave plačil. Dostopajo lahko le do osebnih podatkov, ki jih nujno potrebujejo za zagotovitev storitev, ki jih opravljajo za nas. Dolžni so varovati vaše osebne podatke.
 • Informacije javnega značaja. Nekatere informacije o vas so tudi javno dostopne, npr. podatki ob objavi komentarja pod izdelkom v spletni trgovini ali komentiranje na socialnih omrežjih.

Varstvo osebnih podatkov

Da bi zagotovili kar največjo varnost vaših osebnih podatkov, uporabljamo več tehničnih in organizacijskih orodij in ukrepov. Prizadevamo si za najvišjo stopnjo varnosti vaših osebnih podatkov a ne moremo zagotoviti 100% varnosti posredovanih osebnih podatkov ter nismo odgovorni za krajo, uničenje, izgubo ali namerno/nenamerno razkritje osebnih podatkov ali informacij.

Pri procesu naročanja so vsi podatki med prenosom zaščiteni proti nepooblaščenim vpogledom s spletnim zaščitnim protokolom SSL (http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Sockets_Layer), strežnik www.trgovina.ifs.si uporablja certifikat Geotrust.

S klikom na ikono lahko preverite veljavnost SSL certifikata za strežnik www.trgovina.ifs.si

Pri plačilu s kreditno kartico ali preko sistema PayPal podatke vnašate na spletnih straneh podjetij SIX payment services in PayPal. Po vnosu podatkov in preveritvi podatkov s strani teh podjetij boste preusmerjeni nazaj, kjer se bo naročilo zaključilo.

 

Spletna trgovina IFS Trade d.o.o. “trgovina.ifs.si” na svojih strežnikih tako NE HRANI nikakršnih podatkov o kreditnih karticah.

 

Kako dolgo hranimo osebne podatke?

Osnovne osebne podatke: ime in priimek, datum rojstva, elektronski naslov, naslov prebivališča, naslov za dostavo, telefonska številka in geslo: trajno oziroma do preklica s strani njegovega imetnika.

Tehnične podatke: podatki bodo izbrisani takoj, ko niso več potrebni za doseganje namena, za katerega so bili pridobljeni oz. najkasneje v 36 mesecih.

Temeljne pravice posameznika

V podjetju Spletna Trovina IFS Trade d.o.o. vedno omogočamo uresničevanje posameznikovih pravic.

 • Pravica do seznanitve. Posameznik ima vso pravico, da izve katere podatke o posamezniku zbiramo, za kater namen in kako dolgo, od kod pridobivamo osebne podatke in kdo jih še obdeluje.
 • Pravica do izbrisa. Posameznik lahko v vsakem danem trenutku zahteva, da mu podjetje Spletna Trovina IFS Trade d.o.o. omogoči izbris osebnih podatkov, če je to v skladu z zakonskimi dolžnostmi.
 • Pravica do popravka. Če posameznik opazi, da so njegovi osebni podatki, ki jih hranimo nepopolni ali napačni, ima pravico zahtevati popravek ali dopolnitev.
 • Pravica do omejitve obdelave. Posameznik lahko zahteva, da njegove osebne podatke posebej označimo in jih izvzamemo iz kakršnihkoli obdelav. Omejitev obdelave je časovno omejena in ne trajna kot izbris.
 • Pravica do prenosljivosti. Posameznik lahko v vsakem danem trenutku zahteva, da se mu omogoči posredovanje osebnih podatkov posamezniku ali prenese na upravljalca po posameznikovi želji
 • Pravica do ugovora.
 • Pravica do preklica soglasja. Posameznik lahko v vsakem danem trenutku prekliče svoje soglasje za namen obdelave osebnih podatkov.

S klikom na Urejanje osebnih podatkov, lahko preprosto izberete pravico, ki jo želite uveljaviti.

V podjetju Spletna Trovina IFS Trade d.o.o. si pridržujemo pravico do sprememb politike zasebnosti. Vse spremembe bodo objavljene na tej strani.

 

Upravljalec osebnih podatkov in kontakt

Upravljalec osebnih podatkov je Spletna Trgovina IFS Trade d.o.o., Brodišče 30, 1236, Trzin.

Vsa vprašanja zvezi s to Politiko zasebnosti, zaupnosti vaših osebnih podatkov, načinu obdelave ali na vaše zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko naslovite na odgovorno in/ali pooblaščeno osebo za varstvo podatkov pri Spletna Trgovina IFS Trade d.o.o.. Vprašanja se sprejemajo na naslovu Brodišče 30, 1236 Trzin ali na trgovina@ifs.si.

Hvala za vaše razumevanje, želimo vam prijetno uporabo naše spletne strani!

 

Za vsa dodatna vprašanuja smo vam na volji na telefonski številki 071/427-290 in preko elektronske pošte

ekipa IFS